НЕДЕЉА ИРАНСКОГ КУЛИНАРСТВА (24 - 28. ФЕБРУАР 2004.)

Недеља иранског кулинарства ( Фестивал персијске кухиње ) одржана је у хотелу "Интерконтинентал". За ту прилику из Ирана су дошла два високостручна кувара, који су, уз помоћ зачина које су донели из Ирана, успели да дочарају мајсторство персијске кухиње.
Амбијент дела хотела где се овај Фестивал одржавао, је тада био посебно украшен познатим персијским теписима. Сваке вечери, чланови Друштва читали су персијску поезију, а такође су приказивани путописни и туристички филмови о Ирану.
Овом приликом су промовисане и две књиге о иранском кулинарству, чије је објављивање помогло Друштво . Једна је "Тајне персијске кухиње", Милене Ројаи и Снежане Лесковар, док су другу, "Персијско умеће кувања", написали Мохаммад Реза Мотагхи и Милијана Ђурица.



 

 

Повратак на претходну страну